A Salgótarjáni Járási Ügyészség hamis tanúzás miatt emelt vádat egy 44 éves salgótarjáni férfival szemben, aki becsületsértés miatt jelentette fel haragosát, azonban hazudott a bíróság előtt.


A férfi a vád szerint 2021 októberében becsületsértés miatt kezdeményezett eljárást a Salgótarjáni Járásbíróságon haragosa ellen – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség. – A bíróság előtt tanúként azt állította, hogy a közösségi médiában közzé tett, számára sérelmes bejegyzést néhány héttel a feljelentése megtétele előtt látta meg, így határidőben tesz feljelentést.


A magánvádas bírósági eljárásban azonban kétséget kizáróan megállapították, hogy a férfi már évekkel korábban, 2019 augusztusában tudomást szerzett a bejegyzésről, így elmulasztotta azt a 30 napos határidőt, amely alatt becsületsértés miatt eljárást kezdeményezhetett volna. A bíróság ezért törvényes magánindítvány hiányában megszüntette az eljárást.


A férfi valótlanul nyilatkozott az ügy lényeges körülményéről a hatóság előtt, hiszen jelen esetben a magánvádas bírósági eljárás meg sem indulhatott volna, ha felfedi, hogy évekkel ezelőtti bejegyzés miatt tesz feljelentést. Ezért vele szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – írja a közlemény.


Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.