A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy embercsempészt és több száz migránst fogtak

Az esőzés és a hidegebb idő sem tántorította el a migránsokat szerdán attól, hogy illegálisan hazánk területére lépjenek. Kétszáznál is több határsértőt fogtak el Ásotthalom, Röszke, Szeged és Öttömös közigazgatási területén. Utóbbi település külterületén egy embercsempészt is találtak. 


Összesen 247 határsértőt tartóztattak fel hazánkban január 18-án az egyenruhások, ebből 204 migránst Csongrád-Csanád vármegyében fogtak el. Az illegális bevándorlókat Ásotthalom, Öttömös, Röszke és Szeged közigazgatási területén sikerült feltartóztatniuk a rendőröknek és a határvadászoknak – ez derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön közzétett beszámolójából. Az összesítő szerint szerdán Csongrád-Csanádban a rendőrök sikerült megakadályozniuk 67 főt a hazánk területére történő illegális belépésben.


A rendőrség azt írta, a feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, koszovói, marokkói, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Újabb embercsempészt is elfogtak vármegyénkben. Az egyenruhások Öttömös külterületén szerda hajnalban egy román honosságú személyautót ellenőriztek, amelyet egy román állampolgár vezetett. A személyautóban 8, magukat marokkói állampolgárnak valló külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Éppen ezért a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről, míg a sofőrrel szemben embercsempészés miatt bünetetőeljárás indult. Mint az már ismert, az embercsempészés bűntett alapesetben 1 évtől 5 évig, minősített esetben akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Hétvégi ház égett Tiszakécskén, egy vízsugárral eloltották a tűzoltók a lángokat

A Horgász utcába riasztották a tűzoltókat csütörtökön délelőtt.


Egy száz négyzetméteres hétvégi ház egyik szobájában volt tűz Tiszakécskén, a Horgász utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat – közölte a katasztrófavédelem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések