A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A narancshéjat se dobjuk ki, ezernyi dologra felhasználhatjuk – arcradírt és szérumot is készíthetünk belőle


Ősztől már egyre több alkalommal fogyasztunk narancsot. Az egyik legjobb gyümölcs az őszi és téli szezonban, hiszen rengeteg C-vitamint és más antioxidánst tartalmaz. Olyan antioxidánsokat, amelyek megvédhetnek bennünket a tipikus őszi és téli betegségektől, mint amilyen az influenza és a megfázás. A narancshéjat semmiképpen se dobjuk ki, hiszen nagyon sok dologra felhasználhatjuk. Mutatunk is most ezek közül néhányat.


A narancshéjból nagyszerű arcradírt készíthetünk, amely segíthet az elhalt hámsejtektől megszabadulni. Őröljünk finom porrá narancshéjat, majd tegyünk egy kis üvegtálba ebből a porból két teáskanálnyit. Ehhez adjunk egy evőkanálnyi zablisztet, egy-egy teáskanál mézet és mandulatejet. Készítsünk sűrű masszát a hozzávalókból, majd ezzel radírozzuk le gyengéden az arcbőrünket. Hagyjuk az arcunkon legalább 15 percig, majd alaposan mossuk meg az arcunkat.

A narancs héjából tehát egy hatékony bőrradírt tudunk készíteni. Ez a bőrradír eltávolítja a felesleges faggyút, az elhalt szennyeződéseket és még a pórusokat is alaposan megtisztítja. Emellett az arc masszírozása fokozza a vérkeringést és ezzel nemcsak tápanyagot, hanem oxigént is juttatunk a bőrbe. A narancshéjban található C-vitamin serkenti a kollagénszintézist. Ily módon nemcsak hámlasztunk, de a sejtek meg is újulnak.

Narancsszérumot is készíthetünk, ami szintén tele van C-vitaminnal. Ez segít az öregségi foltok, így a májfolt megszüntetésében, ezáltal az arc bőre nemcsak egészségesebb kinézetű lesz, hanem egyenletesebb lesz a színe is. Mivel a C-vitamin fokozza a kollagéntermelést, így sokkal rugalmasabbá és feszesebbé is válik a bőrünk.

A narancshéjban olyan tápanyagok és antioxidánsok vannak, amelyek mélyen táplálják a bőrt. Nemcsak az arcbőr zsírosságát szüntetik meg, de mélyen hidratálják is a bőr rétegét. Hogyan készíthetünk szérumot? Keverjünk össze egy evőkanálnyi narancshéjport két evőkanál folyékonyabb Aloe vera géllel. Adjunk hozzá egy teáskanál minőségi tiszta glicerint és néhány csepp E-vitamin-olajat. Öntsük az egészet egy tiszta, steril üvegcsébe. Tároljuk sötét helyen az üvegcsét. Hogyan használjuk? Miután lemostuk az arcunkat a bőrtípusunknak megfelelő arcgéllel, arclemosóval, kenjük be ezzel az arcszérummal az arcunkat, majd a szokásos hidratáló krémünkkel fejezzük be a reggeli vagy az esti rutint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések