A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtalálta legsürgetőbb feladatát Brüsszel a háború alatt: eljárást indít néhány EU-s tagállam

Találja ki, mely tagállam érintett!  

A háború előtt hetvenezer lakosú Bahmutban a tizenegy hónapja tartó háború legkegyetlenebb harca folyik – jelentette ki péntek esti üzenetében Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök - írja a mandiner.hu

Szupertankokat már biztosan, vadászgépeket talán küld a Nyugat

Olvasóink emlékezhetnek arra is, hogy bár korábban nemet mondtak rá, nemrég kiderült: mégis küld még a legfejlettebbnek számító Leopard harckocsijaiból is Németország az orosz-ukrán frontra. Ennek mintegy feltételeként amerikai Abrams tankok is mennek a megszállt országnak. A legfrissebb hírek szerint ráadásul

a Pentagon már arra is egyre jobban hajlik, hogy F-16-osokat küldjön Ukrajnának.

Vagyis már nemcsak a német külügyminiszter szerint vesz részt a Nyugat az orosz-ukrán háborúban.

Mit csinál eközben Brüsszel? Eljárást indít néhány EU-s tagállam ellen

Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság eközben megtalálta a legfontosabb feladatát a háborúban: az EU bíróságához fordul, hogy eljárást indíthasson néhány EU-s tagállam ellen. A testület védelmében szólva elmondhatnánk, hogy a szerződések őreként ez talán feladata is. Azonban az Európát kínzó gazdasági nehézségek idején talán joggal merülhet fel a kérdés:

biztosan ez a legfontosabb probléma most? Egy háború szomszédságában?

Az, hogy per várjon Szlovákiára és Bulgáriára, mert nem építette be nemzeti szabályozásába a megújuló energiára vonatkozó uniós direktívát? Vagy az, hogy Portugália, Olaszország, Litvánia és Görögország az invazív fajok elleni védekezés elmulasztása miatt rettegjen egy uniós pertől?

Nem lenne fontosabb, teszem azt, a szankciós inflációval kezdeni valamit?

Azon ugyanis már meg sem lepődhetünk, hogy a Reuters szerint Brüsszel a fentiek mellett Magyarországot is perli az építőipari alapanyagok exportjának korlátozása miatt. Az lassan egy sima hétfő, ugye.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések