Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zabpelyhes csokitorta sütés nélkül tej- és tojásmentesen: ebből mindenki büntetlenül ehet


Ez a zabpelyhes csokitorta teljesen vegán, tehát se tej, se tojás nem szükséges hozzá. A szaftos állagért a banán felel.


A vegán zabpelyhes csokitortához cukor sem kell, a hozzáadott banánnak köszönhetően mégis finom édes lesz. Külön öröm, hogy a sütőt be se kell kapcsolni hozzá, a mennyei édesség ugyanis a hűtőben áll össze.

Hozzávalók 8 szelethez

👉 25 dkg zabpehely
👉 3 érett banán
👉 2 evőkanál kakaó
👉 1 mokkáskanál őrölt fahéj
👉 olaj

A mázhoz
👉 10 dkg étcsoki
👉 10 dkg dió, mandula vagy mogyoró
👉 1 teáskanál napraforgóolaj

Elkészítés:

Két banánt karikázz fel, és villával vagy botmixerrel pépesítsd. Add hozzá a kakaót és a fahéjat, és keverd jól el.

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett két-három perc alatt pirítsd meg, majd tedd félre, és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, keverd el a banános-kakaós egyveleggel.

Egy 16 centi átmérőjű tortaformát kenj ki vékonyan olajjal, és oszd el benne a sűrű, ragacsos massza felét. Karikázz fel egy újabb banánt, oszd el a tészta tetején, majd fedd be a massza másik felével. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy összeálljon.

A mázhoz olvaszd fel a csokit, keverd egy kiskanál olajjal, és kend le vele a torta tetejét és oldalát. A diót, mogyorót vagy mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg három-öt perc alatt, és ezzel díszítsd a tortát. Tedd vissza a hűtőbe egy-két órára, hogy a krém megdermedjen rajta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések