Ez a zabpelyhes csokitorta teljesen vegán, tehát se tej, se tojás nem szükséges hozzá. A szaftos állagért a banán felel.
A vegán zabpelyhes csokitortához cukor sem kell, a hozzáadott banánnak köszönhetően mégis finom édes lesz. Külön öröm, hogy a sütőt be se kell kapcsolni hozzá, a mennyei édesség ugyanis a hűtőben áll össze.
Hozzávalók 8 szelethez
👉 25 dkg zabpehely
👉 3 érett banán
👉 2 evőkanál kakaó
👉 1 mokkáskanál őrölt fahéj
👉 olaj
A mázhoz
👉 10 dkg étcsoki
👉 10 dkg dió, mandula vagy mogyoró
👉 1 teáskanál napraforgóolaj
Elkészítés:
Két banánt karikázz fel, és villával vagy botmixerrel pépesítsd. Add hozzá a kakaót és a fahéjat, és keverd jól el.
A zabpelyhet egy száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett két-három perc alatt pirítsd meg, majd tedd félre, és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, keverd el a banános-kakaós egyveleggel.
Egy 16 centi átmérőjű tortaformát kenj ki vékonyan olajjal, és oszd el benne a sűrű, ragacsos massza felét. Karikázz fel egy újabb banánt, oszd el a tészta tetején, majd fedd be a massza másik felével. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy összeálljon.
A mázhoz olvaszd fel a csokit, keverd egy kiskanál olajjal, és kend le vele a torta tetejét és oldalát. A diót, mogyorót vagy mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg három-öt perc alatt, és ezzel díszítsd a tortát. Tedd vissza a hűtőbe egy-két órára, hogy a krém megdermedjen rajta.
0 Megjegyzések