A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édeskrumpliból készült szaftos pásztorpite: sok-sok zöldség kerül a húsos raguba


Pásztorpitét édeskrumpliból is készíthetsz, így változatosabb.


Az édeskrumplis pásztorpite megtévesztő neve ellenére nem édesség, hanem egy húsos, zöldséges egytálétel, ahol a pirosra sült krémes réteg alatt szaftos ragu bújik meg. Hagyományosan sima krumpliból készül, de ezzel a módszerrel is isteni finom.

Hozzávalók 4 személyre

A krumplipüréhez
👉 3 db édeskrumpli
👉 1 teáskanál vaj
👉 0.5 dl tej
👉 só
👉 bors

A raguhoz
👉 50 dkg darált hús
👉 20 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 15 dkg morzsolt kukorica
👉 15 dkg zöldborsó
👉 3 zellerszár
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 sárgarépa
👉 2 dl alaplé
👉 3 evőkanál Worchestershire-szósz
👉 2 teáskanál rozmaring
👉 2 teáskanál kakukkfű
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, sózd, borsozd, öntsd fel tejjel, add hozzá a vajat, és még melegen pürésítsd.

A darált húsos raguhoz a hagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. Közben a répát pucold meg, a zellerszárral együtt szeleteld fel, add a hagymához, és így folytasd a párolást öt percig. Ekkor add hozzá a darált húst, pirítsd meg, majd nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és keverd el a borsóval, a kukoricával és a paradicsomkonzervvel. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, add hozzá a Worchestershire-szószt, és húsz perc alatt főzd össze.

Egy hőálló tál alján oszd el a megfőtt ragut, fedd be a krumplipürével, és told 180 fokos sütőbe húsz percre, amíg jól összesül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések