Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
Ha szeretitek a zöldséglevest, most készítsd el kicsit másképp, sajtgombóccal! A sűrű gombócok igazán tartalmassá teszik, és az elkészítésük is nagyon egyszerű. Használj hozzá alaplevet, amiből mindig érdemes néhány adaggal tartanod a mélyhűtőben. Ha ilyened nincs, leveskockából is működhet, de úgy kevésbé vitamindús.
Hozzávalók 4 személyre
👉 7.5 dkg zöldborsó
👉 7.5 dkg zöldbab
👉 3 szál zellerzöld
👉 2 sárgarépa
👉 2 babérlevél
👉 1 fehérrépa
👉 1 liter alaplé
👉 1 hagyma
👉 0.5 zellergumó
👉 só
👉 bors
👉 olaj
A sajtgombóchoz
👉 10 dkg liszt
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 1 tojás
👉 1 mokkáskanál tárkony
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a zöldségeket is tisztítsd meg, és amelyiket szükséges, kockázd fel. Add őket a hagymához, néhány percig pirítsd egybe, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, tedd bele az egészben hagyott zellerzöldet, és nagyjából 15 perc alatt főzd össze.
Amíg a zöldségek puhulnak, állítsd össze a gombócokat. A sajtot kis lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot, a tojást, végül annyi lisztet, hogy sűrű, jól formázható masszát kapj. Készíts belőle gombócokat, dobd őket a forrásban lévő levesbe, és három-négy perc alatt főzd puhára.
0 Megjegyzések