A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós


Az almával és naranccsal sült csirkecomb illatos és ellenállhatatlan.


A gyümölcsös húsok kedvelői imádni fogják ezeket az almával és naranccsal sült omlós csirkecombokat. Sokak kedvence a sült csirke ropogós bőre, de ha diétázol, ezt sütés után szedd le róla, mert bármilyen finom, sok kalóriát tartalmaz. Az így sült gyümölcsös csirke önmagában is teljes értékű, de ha gondolod, egy kevés rizs nyugodtan mehet még mellé.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 dkg csirkefelsőcomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 alma
👉 2 narancs
👉 2 dkg vaj
👉 1 közepes lila hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkét sózd be. Az olívaolajat keverd el a borssal, a kakukkfűvel és az oregánóval, tedd a csirkecombokat ebbe a keverékbe, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Közben a hagymát és a gyümölcsöket tisztítsd meg, szeleteld fel, és oszd el egy tepsiben.

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat, nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a húsok mindkét oldalára, majd helyezd el őket a gyümölcsök tetején a tepsiben. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még további tíz-tizenöt percig, amíg a bőre ropogósra sül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések