A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz


A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.


Készítsd a rántott csirkét kicsit másképp! Fehérboros tésztába mártva különlegesen ropogós lesz. Ugyanez a bunda a halhoz is remekül passzol. A sűrű tésztát felvert tojáshab lágyítja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 12 dkg liszt + 2 evőkanál a forgatáshoz
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 dl víz
👉 1 késhegynyi szódabikarbóna
👉 só
👉 bors
👉 0.5 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellfilét szeleteld fel és sózd és borsozd be, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd habbá. Egy másik tálba öntsd bele a bort, ezt is kicsit sózd meg, add hozzá a tojássárgákat, öntsd fel vízzel, kanalazd bele a lisztet és az étkezési keményítőt, adj hozzá egy kevés szódabikarbónát, és keverj belőle sűrű tésztát. Végül óvatosan keverd hozzá a felvert tojáshabot is.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Egy kisebb tálba tegyél két evőkanál lisztet. A csirkeszeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a fehérboros masszában, és az olajban oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi húst tegyél az olajba, amennyi kényelmesen belefér, és nem hűti le. A kész szeleteket vedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések