Az egyszerre édes és csípős sütőtök nemcsak finom, hanem egészséges téli csemege is.
A sütőtök csípősre fűszerezve is nagyszerű. Nagyon jól megy hozzá a méz és a frissen őrölt bors is. A tök sütése nem bonyolult feladat, és meghámozni sem szükséges, ugyanis ha megpuhult, sokkal könnyebben lejön a héja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 evőkanál olaj
👉 2 sütőtök
👉 2 evőkanál méz
👉 0.5 teáskanál chili (ízlés szerint)
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sütőtököt alaposan mosd meg, vágd félbe, és a magjait kapard ki. A darabokat helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend le őket olajjal és mézzel, majd szórd meg sóval, borssal és chilivel. Hogy pontosan mennyi chilire lesz szükséged, attól függ, mennyire szeretnéd csípősen, és a felhasznált chili mennyire erős. Told 200 fokos sütőbe másfél órára. Amikor a teteje karamellizálódni kezd, készen van.
0 Megjegyzések