A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amerikai stílusú banánpalacsinta tej- és gluténmentesen: érett, puha banánból az igazi


A gluténmentes amerikai stílusú banános palacsinta egészséges, tápláló és nagyon finom reggeli.


A gluténmentes amerikai stílusú banános palacsinta tej- és tojásmentesen készül. Maradékmentő fogásnak is tökéletes, hiszen a puha, érett banán a legjobb hozzá.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 12 dkg gluténmentes liszt
👉 2 evőkanál cukor/barna cukor/kókuszvirágcukor
👉 2 evőkanál növényi olaj
👉 1.5 dl cukrozatlan növényi tej/helyettesítő ital (pl. mandula)
👉 1 nagyobb érett banán
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
👉 kevés olaj a sütéshez
👉 juharszirup, friss gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés:

A banánt tedd egy tálba, és villával pürésítsd. Add hozzá a cukrot, a sót és az olajat. Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, adagold a banános részhez, végül öntsd fel a növényi itallal, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és tegyél bele két evőkanálnyi masszát. Egy időben négy-öt palacsinta sülhet a serpenyőben. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranyszínűre. Tálald a palacsintákat ízlés szerint juharsziruppal, gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések