A gluténmentes amerikai stílusú banános palacsinta egészséges, tápláló és nagyon finom reggeli.
A gluténmentes amerikai stílusú banános palacsinta tej- és tojásmentesen készül. Maradékmentő fogásnak is tökéletes, hiszen a puha, érett banán a legjobb hozzá.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 12 dkg gluténmentes liszt
👉 2 evőkanál cukor/barna cukor/kókuszvirágcukor
👉 2 evőkanál növényi olaj
👉 1.5 dl cukrozatlan növényi tej/helyettesítő ital (pl. mandula)
👉 1 nagyobb érett banán
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
👉 kevés olaj a sütéshez
👉 juharszirup, friss gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
A banánt tedd egy tálba, és villával pürésítsd. Add hozzá a cukrot, a sót és az olajat. Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, adagold a banános részhez, végül öntsd fel a növényi itallal, és keverj belőle csomómentes tésztát.
Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és tegyél bele két evőkanálnyi masszát. Egy időben négy-öt palacsinta sülhet a serpenyőben. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranyszínűre. Tálald a palacsintákat ízlés szerint juharsziruppal, gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések