A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes-sajtos sertéskaraj tepsiben sütve: alig negyedóra valódi munka van vele


A tejszínes-sajtos sertéskarajjal alig van valódi munka. 


A krémes szósszal leöntött hús tetejére lágyan olvad rá a sajt.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 szelet karaj
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 5 dl főzőtejszín
👉 2 szál friss kaukkfű
👉 1 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A hússzeleteket jól klopfold ki, hogy a rostokat fellazítsd bennük, majd szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. A pácolási idő leteltével egy kisebb tepsiben helyezz el egymás mellett négy szelet húst. Öntsd őket nyakon a tejszín felével, majd fedd be a másik négy hússal, és ezekre öntsd a tejszín másik felét. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, tegyél melléjük két szál friss kakukkfűágat, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára, hogy a hússzeletek omlósra puhuljanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések