A tejszínes-sajtos sertéskarajjal alig van valódi munka.
A krémes szósszal leöntött hús tetejére lágyan olvad rá a sajt.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 szelet karaj
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 5 dl főzőtejszín
👉 2 szál friss kaukkfű
👉 1 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket jól klopfold ki, hogy a rostokat fellazítsd bennük, majd szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. A pácolási idő leteltével egy kisebb tepsiben helyezz el egymás mellett négy szelet húst. Öntsd őket nyakon a tejszín felével, majd fedd be a másik négy hússal, és ezekre öntsd a tejszín másik felét. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, tegyél melléjük két szál friss kakukkfűágat, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára, hogy a hússzeletek omlósra puhuljanak.
0 Megjegyzések