A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos mákos kevert süti kevés munkával: fényes citrommáz koronázza meg


Ennek a fantasztikus mákos kevert sütinek a tésztája joghurttól olyan lágy, a tetejét pedig roppanós citrommáz koronázza meg.


Nagyon jól megy a mákos kevert sütihez a savanykás citrommáz. Kenyérformában sütve különösen kiadós és szaftos lesz. A tésztába a tej mellett joghurt is kerül.

Hozzávalók 1 darabhoz

👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg darált mák
👉 3 evőkanál natúr joghurt
👉 2 tojás
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 mokkáskanál sütőpor
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 0.5 dl tej

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni. Egy tálban keverd össze a lisztet, a darált mákot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Az olvasztott vajhoz keverd hozzá a cukrot, a joghurtot, a tojást, a citrom levét és reszelt héját, valamint a tejet. A mákos lisztet is adagold ehhez a keverékhez. Egy formát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és egy kicsit hagyd kihűlni.

A mázhoz a porcukrot keverd el a citromlével. Kend el a langyos süti tetején, és várj, amíg teljesen kihűl, és a máz megdermed rajta. Hidegen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések