A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rakott krumpli sajttal és hagymával: így lesz igazán szaftos és ropogós


A hagyományos rakott krumpli hagymával és sajttal készítve talán még finomabb.


Ezerféle módon készíthetsz rakott krumplit: hagymával, sajttal és sok kolbásszal megrakva, olvasztott vajjal bőven lelocsolva újfajta és hihetetlenül finom. A krumplikat elég annyira megfőzni hozzá, hogy ne legyenek teljesen nyersek, de inkább maradjon a közepük még kicsit kemény, mint hogy szétfőjenek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg krumpli
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 15 dkg olvasztott vaj
👉 2 duci gerezd fokhagyma
👉 1 szál füstölt kolbász
👉 1 nagy hagyma
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Közben a hagymát és a kolbászt pucold meg és szeleteld fel, a vajat olvaszd meg, és nyomd bele a fokhagymagerezdeket.

Egy tepsit kenj ki vékonyan vajjal. A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és egy rétegnyit helyezz el belőlük a tepsiben. Ossz el rajta egy kevés hagymát, enyhén sózd és borsozd meg, arra tegyél kolbászkarikákat, reszelt sajtot, önts rá olvasztott vajat, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések