Ebben az isteni mindenmentes diós sütiben se liszt, se cukor nincs.
A mindenmentes diós sütiben a liszt helyét darált dió, a cukorét nyírfacukor, vagyis xilit veszi át. Ha vaj helyett margarinnal készíted, még tejterméket sem fog tartalmazni, így tényleg belefér bármilyen speciális diétába. Ugyanakkor annyira finom, hogy a hagyományos étrendet követőknek is ízleni fog.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg darált dió
👉 8 dkg xilit
👉 8 dkg vaj vagy margarin
👉 4 dkg szeletelt mandula
👉 4 tojás
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 5 dkg aprított dió a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a xilittel és a vajjal vagy margarinnal, majd reszeld hozzá a citromhéjat is. A diót keverd el a szeletelt mandulával és a szódabikarbónával, add a tojássárgájához, végül az egészet óvatosan forgasd össze a felvert tojáshabbal. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejét felaprított dióval, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések