A halfogyasztás hazánkban elég alacsony, ráadásul szinte csak karácsonykor eszünk uszonyost.
Legalább az adventi időszakban ügyeljünk arra, hogy minél többet fogyasszunk az egészséges halhúsból.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 szelet ponty
👉 6 szelet húsos szalonna
👉 1 nagy fej vöröshagyma
👉 1 nagy paradicsom
👉 3 ek. olívaolaj
👉 1 kk. fűszerpaprika
👉 1 nagy doboz tejföl
Elkészítés
A halszeletekből, amennyire lehet, a szálkákat eltávolítjuk, a halhúst megmossuk, leszárítjuk. A szalonnát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk.
Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerpaprikával, majd felöntjük 1 kis pohár vízzel. Kevergetve besűrítjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A paprikás szaftot sütőtálba átöntjük és ráfektetjük a halszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a paradicsomkarikákat. Megszórjuk a szalonnakockákkal, és bevonjuk a tejföllel. A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk, de akár burgonyapürét is kínálhatunk hozzá.
0 Megjegyzések