A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij újra Amerikánál kalapozik fegyverért, miután a német hadseregnek két napra elegendő lőszere maradt


Németország nem pusztán a folyamatban lévő gyártást irányította át Ukrajna részére, hanem a meglévő készletek jelentős részét is átadta. 

Európa hadászati szempontból is egyre nagyobb bajban van, a legújabb információk szerint a német hadseregnek mindössze két napra elegendő lőszere maradt egy háborús konfliktus esetére.

Októberben Berlin azonnal felajánlotta az egyik legújabb fejlesztésének számító IRIS-T légvédelmi rakétarendszer négy példányát az ukrán hadsereg részére. Nem pusztán a folyamatban lévő gyártást irányították át Ukrajna részére, hanem a meglévő készletek jelentős részét is átadták. Ezek után nem lepett meg senkit sem, hogy egyes információk szerint a német hadsereg lényegében kiürült.

Vélhetően az európai fegyverzet megcsappanásáéról Ukrajna is tudomást szerezhetett, ezért már

inkább az Amerikai Egyesült Államoktól kér újabb ellátmányt a háború folytatásához. 

Volodimir Zelenszkij egy vasárnap esti telefonbeszélgetés során Joe Biden amerikai elnöktől kért segítséget az ország megrongált energiahálózatának védelmében.

Nem is teljesen hiába: az Egyesült Államok pénteken további 275 millió dolláros katonai segélyt engedélyezett, beleértve a HIMARS tüzérségi rendszerhez szükséges rakétákat is. A Pentagon jelenlegi tudásunk szerint csak a Patriot rakéták exportját nem hagyta jóvá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések