A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az MSZP milliókat fizetett egy kecsketenyésztéssel foglalkozó, illetve végelszámolás alatt álló cégnek


A Trijana Tanácsadó Bt.-t az a Litresits András ügyvéd vezeti, aki 2019-ben az MSZP delegáltja volt a Nemzeti Választási Bizottságban, és Nagy Blankát, valamint Czeglédy Csabát is képviselte – írja a Magyar Nemzet.  

Több tízmillió forintos szerződéseket kötött Tóth Bertalan, az MSZP korábbi társelnöke olyan cégekkel, amelyeket nem sokkal az előtt hoztak létre, hogy pénzt kaptak a párttól, egyikük már végelszámolás alatt van, s meglehetősen érdekes a tevékenységük, illetve a vezetőik – számol be a Magyar Nemzet.

Juh és kecske tenyésztésével is foglalkozik

A lap az Országgyűlés honlapján megtalálható dokumentumok alapján azt írja, a párt 15 millió forintot fizetett mezőgazdasági és vidékpolitikai tanácsadásért a Dolgozó Vidék Betéti Társaságnak 26 hónap alatt. Azért érdekes az ügy, mert 

a Baksán bejegyzett cég székhelye húsz kilométerre található Pécstől, ahol Tóth Bertalan született és alpolgármestere is volt a baranyai megyeszékhelynek.

A bt.-t 2020. április végén jegyezték be, első szerződését pedig május 8-án kapta 4,5 millió forint értékben, a megbízás hat hónapra szólt. Ezt újabb szerződés követte 2020 év végéig másfél millióért. A legutóbbi, még érvényes megbízást, amely december végéig szól november 1-jén írták alá egymillió forint értékben.

A Dolgozó Vidék Bt. főtevékenysége a tanácsadás, de emellett különböző zöldségfélék, dinnye, gyökér-, gumósnövények termesztésével, valamint juh, kecske tenyésztésével, vadon termő egyéb erdei termék gyűjtésével, egyéb gyümölcs-, zöldségek feldolgozásával, tartósításával is foglalkozik, emellett lakó és nem lakó épületek építését, bontását is vállalja.

A cég már végelszámolás alatt van

A Trijana Tanácsadó Bt.-t 2019-ben jegyezték be a cégbíróságon, és már ebben az évben meg is kapta első megbízását a szocialistáktól, közel ötmillió forintért. Ennek fejében a Litresits András vezette cég tájékoztató anyagokat készített az MSZP-frakciónak, és szóbeli konzultációkat tartott. Azóta megszakítás nélkül kap megbízást a párttól: eddig összesen 37 millió forint értékben. Az utolsó két megbízást ugyanazon a napon, 2022. május 2-án, ugyanabban a témában, ugyanakkora összegért írta alá Tóth Bertalan. A különbség annyi volt, hogy az egyik szerződés augusztus 31-ig, a másik október 31-ig tartott. Ugyanakkor a Trijana Bt. végelszámolás alatt van szeptember 1-je óta.

Litresits András neve nem ismeretlen a politikában, az ügyvéd volt 2019-ben a szocialista párt delegáltja a Nemzeti Választási Bizottságban,

de ő képviselte a bíróság előtt Nagy Blankát, az ellenzék kiskunfélegyházi jelöltjét, valamint rendszeresen képviseli a bűnszervezet létrehozásával és költségvetési csalással vádolt DK-s Czeglédy Csabát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések