A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idén is megadják a módját a szilveszternek Szoboszlón, mutatjuk a programot!


Tüzérségi bemutató is lesz a hagyományos csergetésen. 

Izgalmas programokkal tarkított különleges óévbúcsúztatásra várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón az év utolsó napján. Idén is megrendezik ugyanis az évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő szilveszteri csergetést

– közölte portálunkkal a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Délután öt órától a város főterén elevenedik meg a nem mindennapi hagyomány, melynek gyökerei egészen régre nyúlnak vissza. Annak állítanak emléket ekkor, hogy a helyiek 1559. december 31-én kolompszóval, ostorpattogtatással, égő szalmacsóvákkal és a templomtorony kivilágításával ijesztették el a támadó török hadsereget. Idén csikós- és pásztorruhába öltözött hagyományőrzők mellett a CRUX ALBA középkori tüzérség tart bemutatót. A majd’ ötszáz éves múltra visszatekintő neves esemény napjainkra látványos felvonulással egybekötött óévbúcsúztató szokásként él tovább. A cél az, hogy a résztvevők együtt űzzék el gonosz erőket, és köszöntsék vidáman az új esztendőt.

A különleges programot hat órától a népzenei dallamokat modern hangzásban megszólaltató Kerekes Band koncertje követi. Négy és hét óra között játékos történelmi kalandozás várja a kicsiket és nagyokat is a Kalandozó Komédium Történelmi Játékudvar közreműködésében. Háromnegyed öttől pedig Molnár Miklós és Bandája, valamint Bárdosi Ildikó népdalénekes előadását hallhatjuk.

A rendezvény ingyenes.

A részletes program

👉 17.00 Szilveszteri Csergetés
👉 18.00 Kerekes Band koncert
👉 16.00-19.00 Kalandozó Komédium Történelmi Játékudvar
👉 16.45 Molnár Miklós és Bandája, valamint Bárdosi Ildikó népdalénekes előadása

Helyszín: Hajdúszoboszló, Hősök tere

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések