A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Az amerikai politikusok csak a saját érdekeiket látják” – Walesa figyelmeztette Zelenszkijt


A korábbi lengyel elnök óvatosságra intette a Bidenhez utazó ukrán elnököt.  

Lech Walesa figyelmeztette Volodimir Zelenszkijt az amerikai segélyek kapcsán. „Az amerikai politikusok csak a saját érdekeiket és a pártérdekeiket látják” – jelentette ki a volt lengyel elnök. Amikor a látogatás értékeléséről kérdezték, Lech Walesa az 1989-es kongresszusi beszédére hivatkozott. 

„Az én helyzetem akkoriban néhány elemében jobb és néhány elemében rosszabb volt, mint Zelenszkijé. Nekem könnyebb dolgom volt, mert a Szolidaritást világszerte elismerték, most pedig Putyin miatt az egész világ Oroszország ellen mozgósított, és ilyen helyzet még soha nem volt. Ebben Ukrajna könnyebb helyzetben van.

Ha most nem használjuk ki a világ Oroszország és rendszere elleni mozgósítását, a következő generációk nem fogják megbocsátani nekünk”

 – mondta a Faktnak adott interjúban.

A volt elnök figyelmeztette Zelenszkijt

Walesa azt mondta, hogy Amerika egykor szimbolikusan támogatta Lengyelországot, miközben a Szovjetuniót finanszírozta. „A probléma az, hogy az ukrán elnök képes volt-e meggyőzni az amerikaiakat erről a mozgósításról. Most már nehéz megmondani, hogy sikerült-e neki. Emlékeztetem Önöket, hogy valamikor régen Ronald Reagan is gyertyát gyújtott értünk december 13-án, miközben mi 5 százalékos támogatást kaptunk, és 95 százalékot Gorbacsovnak adtak. Mert az amerikai politikusok csak a saját és a pártérdekeiket látják” – figyelmeztetett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések