A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egészben sült karácsonyi kacsa: a kétnapos pácolás a titka


Bár az egészben sült karácsonyi kacsa két napig pácolódik, valódi munka szinte nincs is vele.


A gyönyörű és omlós egészben sült karácsonyi kacsa valójában hihetetlenül egyszerűen elkészíthető. Mindenféleképpen valamilyen mély edényben süsd, például római tálban vagy kacsasütőben. A sütési ideje is hosszú, de szinte egyáltalán nem kell közben foglalkozni vele, így közben nyugodtan díszítheted a fát, vagy akár az ajándékozást is megejthetitek.

Hozzávalók 8 személyre

👉 50 dkg só
👉 10 szem egész szegfűszeg
👉 1 egész kacsa
👉 1 narancs leve és reszelt héja
👉 1 vaníliarúd
👉 1 fahéjrúd
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A kacsát elkészítés előtt két nappal estefelé helyezd sófürdőbe. Ehhez önts egy mély tálba fél kiló sót, tedd bele a kacsát, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve pihentesd a hűtőben, vagy ha elég hideg van, az erkélyen.

Másnap vedd ki a sóból, mosd le, és készíts neki új fürdőt. Helyezd mély, tiszta tálba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, add hozzá egy narancs levét és reszelt héját, egy rúd felhasított vaníliát, egy rúd fahéjat félbetörve és tíz szem szegfűszeget. Újabb egy napig pihentesd letakarva.

Harmadik napon vedd ki ebből a pácból is, és tedd római tálba vagy kacsasütő edénybe. Sózd meg, kend le kevés olívaolajjal, és lefedve told 200 fokos sütőbe. Két óra elteltével vedd le róla a fedőt, és így süsd további egy órát. Közben néha locsold meg a zsírjával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések