A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi Margherita-pizza teljes kiőrlésű lisztből: egy szelet csak 125 kalória


A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült Margherita-pizzától az alakodat sem kell féltened.


Ha szereted a pizzát, de odafigyelsz arra, mit eszel, készítsd el a Margheritát teljes kiőrlésű lisztből. Természetesen az alapra sokféle más feltétet is pakolhatsz: jöhet rá sonka, gomba, kukorica, de négy sajttal és tejfölös alappal is igazán izgalmas.

Hozzávalók 6 szelethez

A tésztához
👉 12.5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
👉 1 dkg friss élesztő
👉 1 teáskanál olívaolaj
👉 1 csipet só
👉 1 csipet bazsalikom
👉 1 csipet oregánó
👉 1 csipet cukor
👉 0.5 dl langyos víz

A tetejére
👉 12.5 dkg sovány mozzarella
👉 2 evőkanál paradicsomszósz
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 paradicsom
👉 0.5 teáskanál só

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel langyos cukros vízben. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sót, a bazsalikomot, az oregánót, az élesztős vizet, végül az olívaolajat, és jól dolgozd ki. Lefedve keleszd a duplájára nagyjából 45 perc alatt. Ha kész, lisztezett deszkán nyújtsd ki kör alakúra, és tedd egy nagy tepsire.

A paradicsomot karikázd fel, a mozzarellát reszeld le. A pizzát kend meg paradicsomszósszal, szórd meg bazsalikommal, oregánóval és kis sóval, oszd el rajta a paradicsomkarikákat, és szórd meg reszelt sajttal. Told 200 fokos sütőbe, öt perc elteltével pedig tekerd fel a hőmérsékletet 250 fokra, és így süsd további öt percig. Ennyi idő elég is neki, hogy a tészta ropogósra süljön, a sajt pedig lágyan a tetejére olvadjon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések