A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós savanyú káposzta gombával és kolbásszal: ezután senki nem marad éhes


A gombával és káposztával megrakott savanyú káposzta kiadós, és tele van C-vitaminnal is.


A gombás, kolbászos savanyú káposzta hamar készen van, és igazán laktató. Az igazi karakterét a füstölt kolbász mellett a császárszalonnás alap adja meg. A káposztát felhasználás előtt kóstold meg, és csak akkor öblítsd le vízzel, ha túl savanyúnak találod.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg savanyú káposzta
👉 50 dkg csiperke gomba
👉 50 dkg füstölt kolbász
👉 15 dkg császárszalonna
👉 1 hagyma
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj

Elkészítés:

A gombát, a szalonnát és a hagymát aprítsd fel. A kolbász héját húzd le, és vágd karikákra. Egy lábosban kevés olajon pirítsd meg a szalonnát. A pörcöket vedd ki, és a visszamart zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, jöhet hozzá a gomba. Sózd, borsozd, és így párold tovább, amíg a levét elfővi. Ekkor add hozzá a lecsepegtetett és szükség szerint átmosott savanyú káposztát és a felkarikázott kolbászt. Tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és lefedve, közepes lángon, időnként megkeverve párold az egészet puhára negyedóra alatt. Bár a kolbász és a szalonna önmagában is elég sós, időnként kóstold meg, és ha szükségesnek látod, sózd és borsozd utána.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések