A csípős libanoni krumpli önmagában vagy köretként is megállja a helyét, miközben semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá.
A Közel-Kelet egyik legnépszerűbb ételét bármikor elkészíthetjük otthon is csupa olyan egyszerű hozzávalóból, ami valószínűleg mindig van a spájzban. Az első saját készítésű Batata Harrát érdemes folyamatos kóstolgatás közben fűszerezni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg burgonya meghámozva és felkockázva
👉 2 evőkanál növényi olaj (pl. olíva vagy avokádó)
👉 0.5 teáskanál só
A csípős öntethez
👉 7 gerezd fokhagyma
👉 2.5 dkg koriander apróra vágva
👉 2 evőkanál növényi olaj (pl. olíva)
👉 2 evőkanál paradicsompüré/paszta vagy paprikapaszta
👉 1 evőkanál citromlé ízlés szerint
👉 1 teáskanál csilipehely vagy csilipaprika
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A megmosott, meghámozott burgonyát vágjuk kockákra, locsoljuk meg az olajjal, sózzuk meg, és alaposan forgassuk át, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süssük aranybarnára kb. 20-30 perc alatt, majd forgassuk át, és süssük tovább kb. 15 percig.
Melegítsük meg az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg rajta pár perc alatt a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, és pároljuk 5-10 percig. Tegyük bele a citromlevet és a koriander felét.
Forgassuk bele a megsült burgonyakockákat a szószba, és forraljunk rajta egyet. Kóstoljuk meg, ha szeretnénk, adhatunk még hozzá citromlevet vagy fűszereket. Tálaljuk a maradék korianderrel!
0 Megjegyzések