A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három hozzávalós lisztes sterc a spórolós napokra: a falusi gyerekek kedvence volt


Ha a te gyerekkorodnak is a része volt a lisztes sterc, akkor azért, ha pedig ebből kimaradtál, azért készítsd el ezt az egyszerű fogást.


A lisztes sterc szegényebb időkben minden gyerek kedvence volt. Egy kevés liszt és sertészsír minden háztartásban akadt, aki pedig megengedhette magának, tejföllel is bőven meglocsolta, így máris készen volt az olcsó, mégis fejedelminek tűnő vacsora.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg liszt
👉 8 dkg zsír
👉 1 teáskanál só
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A lisztet egy teáskanál sóval tedd egy száraz serpenyőbe, és nagyjából negyedóra alatt, közepes lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd meg egy kicsit. A zsírt közben egy másik lábosban lassú tűzön olvaszd meg. A vizet forrald fel. Amikor a liszt enyhén megbarnult, fokozatosan öntsd fel 5-6 deci forró vízzel, hogy még jól keverhető, de sűrű masszát kapj. Amikor a liszt a vizet felszívta, fakanállal dolgozd bele a zsírt is, és tördeld nagyobb darabokra. Tejföllel, fűszerekkel kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések