Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, viszonylag gyorsan átsül, és nem kell mellette ácsorogni: a fokhagymás tarja kitűnő ebéd lehet.
A tarja nem véletlenül kedvelt alapanyag: sokoldalúan felhasználható, nem túl zsíros, de akkor sem kell tartani, hogy kiszárad sütés közben. A mustárral megbolondított fokhagymás pác kifejezetten illik hozzá. Érdemes a fűszeres keverékben legalább egy éjszakán át pihentetni. Ha még a hússzeletek mellett marad hely a tepsiben, tegyél melléjük krumplit!
Hozzávalók
👉 1 kg tarja
👉 5 gerezd gerezd
👉 1 dl olívaolaj
👉 2 evőkanál mustár
👉 1 mokkáskanál bors
👉 2 teáskanál rozmaring
👉 só
Elkészítés:
Ha szükséges, a megmosott, szárazra törölt tarját vágd ujjnyi vastag szeletekre. Kicsit klopfold ki. A fokhagymát, a mustárt, a borsot, a sót, a rozmaringot és az olívaolajat keverd össze, és dörzsöld be vele a hússzeleteket. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára.
Sütés előtt vedd ki a tarját a hűtőből, és rakd zsírral kikent tepsibe. Önts a szeletek alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át. Közben legalább egyszer fordítsd át a húst. Amikor a tarja puha, távolítsd el a fóliát, és kicsit pirítsd a húst!
0 Megjegyzések