Süsd batyuban, zöldségekkel a lazacot, így még ízletesebb lesz, és nem kell hozzá zsiradék!
Ha egészséges és gyors ebédet készítenél, a fehérjében, omega-3 zsírsavban gazdag lazac mindig tökéletes választás. Citrommal, fűszerekkel igazán fejedelmi, és akár nagyobb eseményeken is kínálhatod főételként. Ha batyuban sütöd, nem fog kiszáradni. Pakolj a halszeletek mellé zöldségeket is, így külön köret már nem is kell.
Hozzávalók
👉 4 szelet lazac
👉 2 db paradicsom
👉 1 db cukkini
👉 1 db paprika
👉 2 ág rozmaring
👉 1 db lila hagyma
👉 1 db citrom
👉 1 ág bazsalikom
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A lazacszeleteket öblítsd le, és itasd fel róluk papírtörlővel a nedvességet. Locsold meg a citrom levével, és sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszőlegesen. Rakd a lazacokat fóliára, tégy mindegyik szelet mellé zöldségeket, rakj a lazacra bazsalikomot és rozmaringot, és jól csomagold be.
Told a batyukat előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a lazac puha, bontsd ki a batyukat, és kicsit pirítsd meg a szeleteket. Pihentesd a fóliában pár percig, és tálalhatod is.
0 Megjegyzések