A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült csirkecombok fűszeresen, ahogy Jamaicában készítik: szegfűszeg, fahéj és lime is kerül a pácba


A ropogósra sült jamaicai csirkecombokba sokféle különleges fűszer kerül.


A jamaicai, más néven jerk csirkecombok fűszerezése nagyban eltér az itthon megszokottól, de pont ezért érdemes kipróbálni. A pácba kerül lime-lé, barna cukor és szegfűszeg is. Fontos, hogy néhány órát pihenjenek a combok a fűszeres lében, így jutnak ugyanis le az ízek a hús belsejébe is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 egész csirkecomb
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 cm friss gyömbér
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál egész bors
👉 2 teáskanál egész szegfűszeg
👉 1 lime leve
👉 1 fahéjrúd
👉 1 evőkanál szegfűbors
👉 1 evőkanál kakukkfű
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 só

Elkészítés:

A fűszereket mozsárban vagy kávédarálóban őröld finomra. Így sokkal intenzívebb lesz az ízük, mintha eleve porított formában használnád fel őket. A lime levét facsard ki, öntsd egy tálkába, és keverd el az olajjal, a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel. A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, sózd meg, kend le a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát. A pácolási idő leteltével sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és told 185 fokos sütőbe egy órára, amíg a bőrük ropogósra, a hús belül pedig omlósra sül. Grillrácson, időnként megforgatva is kisütheted őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések