Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Villámgyors, ragacsos kókuszos kekszek: ha így készíted, nem lesz túlságosan édes


A ragacsos kókuszos kekszeket egy pillanat összeállítani. Ha óvatosan adagolod bele a cukrot, túlságosan édes sem lesz.


Ezekkel a ragacsos kókuszos kekszekkel nagyon kevés munka van, és villámgyorsan ki is sülnek. Mivel a tészta tényleg elég ragadós, érdemes összeállítás után egy órát a hűtőben pihentetni, hogy könnyebben kezelhető legyen.

Hozzávalók 4 személyre

👉 12 dkg liszt
👉 6 dkg cukor
👉 6 dkg kókuszreszelék
👉 6 dkg vaj
👉 1 tojássárgája
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csopet só
👉 0.5 dl tej

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a kókuszreszeléket és a sót egy nagyobb tálban keverd el. Kockázd hozzá a vajat, add hozzá a tojássárgát, és fokozatosan önts hozzá annyi tejet, hogy jól kezelhető tésztát kapj. Csavard frissen tartó fóliába, és pihentesd a hűtőben egy órát. Ha a pihentetési idő letelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és szaggass belőle korongokat. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 10 perc alatt süsd ki a kis kekszeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések