Az egyben sült fasírttal kevesebb a macera, mint a gombócos változattal, és zsiradékot is kevesebbet vesz fel. Tálald krémes krumplipürével!
Az egyben sült fasírt összeállítása úgy kezdődik, mint a klasszikus, gombócos változaté, de a masszát utána őzgerincformában kell elegyengetni és sütőben kisütni. Nagyon jól megy hozzá a krémes krumplipüré. Erre sokaknak van meg a saját változatuk: mi most egy fűszeres, tejfölös receptet mutatunk.
Hozzávalók 4 személyre
A fasírthoz
👉 50 dkg darált sertéscomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 tojás
👉 2 szelet kenyér héj nélkül
👉 1 paprika
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj a forma kikenéséhez
A krumplipüréhez
👉 50 dkg krumpli
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál vaj
👉 0.5 dl tej
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
Elkészítés:
A fasírthoz a kenyereket áztasd vízbe. A paprikát vágd apróra. A darált húst tedd egy tálba, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, add hozzá a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a kinyomkodott kenyeret, a felaprított paprikát, és gyúrj belőle sima masszát. Ha túl lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát adhatsz még hozzá. Egy őzgerincformát kenj ki kevés olajjal, ebben egyengesd el a keveréket, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, tekerd fel a sütőt 200 fokra, és így süsd további húsz percig, hogy a teteje ropogósra piruljon.
Közben állítsd össze a krumplipürét. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára, majd szűrd le. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá először a tejet, utána a vajat, végül annyi tejfölt, hogy jó krémes állagot kapjon.
0 Megjegyzések