Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Szaftos, darált húsos rakott káposzta: friss kenyérrel tálalva az igazi


A sok-sok darált hússal és rizzsel sütött rakott káposzta kiadós, és tele van C-vitaminnal.


A hűvös idő beköszöntével egyre jobban esnek a kiadós, télies ételek, mint egy nagy tál rakott káposzta. A savanyú káposztát darált hús és rizs gazdagítja, az egész étel pedig tejföltől igazán szaftos. A káposztát csak akkor mosd át vízzel, ha túl savanyúnak találod.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg savanyú káposzta
👉 50 dkg darált hús
👉 15 dkg rizs
👉 2 dl tejföl
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 1 kávéskanál köménymag
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A káposztát csepegtesd le, ha szükségesnek tartod, mosd át. Egy kisebb lábosban hevíts olajat, dobd rá a káposztát, sózd, borsozd, és fedő alatt kis lángon negyedóra alatt párold meg. Félidőben szórj rá egy teáskanál pirospaprikát és a köménymagot. Időnként keverj rajta egyet.

A húsos raguhoz a hagymát kevés olajon párold üvegesre, majd nyomd rá a fokhagymagerezdeket, és egy perc pirítás után húzd le a tűzről. Keverd hozzá a másik teáskanál pirospaprikát és a darált húst, és tedd vissza a lángra. Sózd, borsozd, szórd meg Cayenne-borssal, majd add hozzá a rizst, öntsd fel vízzel, és főzd nagyjából 15 percig, amíg a hús és a rizs is megpuhul.

Egy tepsibe öntsd bele a savanyú káposztát, keverd el a darált húsos rizzsel, locsold meg tejföllel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára, hogy lassan összesüljön. Ha teheted, egy napig pihentesd a hűtőben, hogy igazán jól összeérjenek az ízei, de frissen is nagyon finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések