Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Fantasztikusan finom sült túrógolyók: a kérge ropogós, belül lágy és krémes


A sült túrógolyók lágy vaníliás krémtúróból készülnek, a kérgük ropog, belül pedig csodásan krémesek.


Az olajban sült, ropogós sült túrógolyók már a téli időszakot idézik. A kérgük finom ropogós, belül pedig a vaníliás krémtúrónak köszönhetően lágyak és puhák.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg vaníliás krémtúró
👉 20 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 l olaj a sütéshez
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A krémtúrót keverd ki a tojással és a vaníliás cukorral. A liszthez add hozzá a sütőport, és szitáld a tojásos részhez. Így a lisztszemcsék nem fognak összeragadni, és jó levegős lesz a tészta. Keverj belőle csomómentes masszát, és pihentesd tíz percig, hogy összeálljon, és a liszt kicsit megduzzadjon. Egy magas falú serpenyőben hevíts olajat. Amikor már olyan forró, hogy a beledobott pici adag tészta azonnal feljön a tetejére, formálj a túrós masszából kis golyókat, és nagyjából öt perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kész, ropogós golyókat szedd papírtörlőre, ami felitatja róluk a felesleges zsiradékot. Tálaláskor szórd meg a tetejüket porcukorral, de lekvárral is nagyon finomak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések