Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készül a ropogós krumplis fluta: a kis sült lepények ellenállhatatlanok


A krumplis fluta valójában olyan, mint egy tisztességes lángos, de élesztő nélkül készül, és a mérete is kisebb.


Olcsó és nagyon finom fogás ebédre vagy vacsorára a krumplis fluta. A krumplis gyúrt tésztából készült kis lepényeket lángos módjára olajban süsd ki, és tejföllel, reszelt sajttal vagy bármilyen más, tetszőleges feltéttel tálald.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg liszt (amennyit felvesz)
👉 6 közepes krumpli
👉 2 tojás
👉 1 teáskanál só
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és főzd puhára. Ha kész, még melegen sózd meg, törd össze, és hagyd kihűlni. Így kevesebb liszt kell majd hozzá. A legalább szoba-hőmérsékletűre hűlt krumpliba üsd bele a tojásokat, és fokozatosan adagolj bele annyi lisztet, hogy jól kezelhető, lágy tésztát kapj. Hogy ez pontosan mennyi, a krumpli fajtájától függ. Gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Nyújtsd ki lisztezett deszkán nem túl vékonyra, egy nagy pogácsaszaggató vagy egy pohár segítségével szaggasd ki, és kevés olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi lepényt tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne, és nem hűti le az olajat. Ha kész, papírtörlőre szedd, itasd fel róla a zsiradékot, és tálald tejföllel, reszelt sajttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések