A palóc kukoricagörhe kukoricalisztből készülő, egyszerű és nagyon finom édesség.
A palóc kukoricagörhe a többi népies ételhez hasonlóan olcsó és könnyen elkészíthető. Többféle recept ismert, van, aki darával, más kukoricaliszttel készíti, létezik élesztős változat, és cukrot sem mindenki tesz bele.
Hozzávalók 4 személyre
👉 7 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 bögre kukoricaliszt
👉 1 bögre sima liszt
👉 1 dl tej
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 0.5 dl olaj
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgákat keverd ki a cukorral, egy másik tálban vegyítsd el a kétféle lisztet a sütőporral, és add a cukros tojáshoz. Öntsd fel olajjal és tejjel, végül fokozatosan keverd hozzá a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát kivajazott-kilisztezett tepsiben, és told 200 fokos sütőbe 30-40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
0 Megjegyzések