A sárgaborsóleves elkészítése pofonegyszerű, ráadásul liszt sem kell hozzá, anélkül is elég sűrű lesz.
Egy nagy tál kiadós sárgaborsóleves után már tényleg csak valami könnyedebb második fogást fogsz kívánni. A leves liszt nélkül is elég selymes lesz, a sárgaborsószemek ugyanis főzés közben megduzzadnak, és besűrítik.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg sárgaborsó
👉 2 babérlevél
👉 2 gerezd fokahagyma
👉 1.5 l alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt koriandermag
👉 1 teáskanál köménymag
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este készítsd elő. Váltott vízben mosd át addig, amíg már nem habzik, ezután áztasd be háromszoros vízbe. Másnap a hagymát olajon futtasd meg, ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, így pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával, az őrölt korianderrel és a lecsepegtetett sárgaborsóval. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérleveleket és a köménymagot, és főzd nagyjából egy órát, amíg a sárgaborsó teljesen szétfő. Ha még krémesebbre szeretnéd, pürésítheted a végén botmixerrel.
0 Megjegyzések