A cigánylecsóba a paprikán és a paradicsomon kívül káposzta és a megszokottnál több hagyma kerül.
A cigánylecsó füstölt szalonnás alappal készül, sok-sok hagymával és káposztával. Ebbe a változatba sokkal több paprika kerül, mint paradicsom, kolbász helyett pedig csirkemell gazdagítja. Aki csípősen szereti, ne spórolja ki belőle a hegyes erős paprikát sem.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg paprika
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 4 paradicsom
👉 3 hagyma
👉 2 hegyes erős paprika
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 0.5 fej káposzta
👉 só
👉 bors
👉 olaj (ha szükséges)
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A hagymát vágd apróra, a paprikát, a paradicsomot és a káposztát szeleteld fel. A szalonnát vágd kockákra, olvaszd ki a zsírját, majd dobd rá a felaprított hagymát, és párold üvegesre. Ha szükséges, egy kevés olajat adhatsz még hozzá. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a húst is, kevergetve süsd fehéredésig, majd keverd el a pirospaprikával, és adagold hozzá a felszeletelt paprikát, paradicsomot és káposztát. Erős paprikát ízlés szerint adagolj hozzá. Sózd, borsozd, és fedő alatt kezdd el összefőzni. Bár hamar levet ereszt, ha szükséges, egy kevés vizet önts alá. Nagyjából 45 perc kell neki, hogy a hús megpuhuljon, és a lecsó sűrű szaftot eresszen. Tálald friss kenyérrel.
0 Megjegyzések