A sült hagymakarika ezzel a módszerrel készítve igazán finom és ropogós lesz.
A sült hagymakarika köretként vagy önmagában, mártogatóssal is nagyon finom. Nem kell a bundázását túlgondolni, elég, ha paprikás lisztbe forgatod, és utána bő olajban kisütöd őket.
Hozzávalók 4 személyre
👉 3 hagyma
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd őket ujjnyi vastag karikákra. Szedd őket szét, hogy valóban egy réteg hagyma legyen csak egy darabban. A lisztet keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Egyenként hempergesd meg benne a karikákat. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és tegyél bele annyi hagymakarikát, amennyit kényelmesen ellep. Néhány perc alatt süsd őket ropogósra, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
0 Megjegyzések