A hajdúsági slambucot bográcsban vagy otthon a tűzhelyen is bátran elkészítheted.
A hajdúsági slambuc valójában nem más, mint egy jóféle, felturbózott krumplis tészta. Alapja a lebbencstészta, amelyet szalonnazsíron kell ropogósra pirítani. Nyáron bográcsban főzve a legfinomabb, de a kerti sütögetés szezonjának végén a konyhában is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg lebbencstészta
👉 25 dkg krumpli
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál zsír
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
Elkészítés:
A szalonnát aprítsd fel, tedd egy evőkanál zsírral együtt egy lábosba, és olvaszd ki. Dobd rá a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát, és süsd pirosra. Közben a hagymát, a fokhagymát és a krumplit hámozd meg és szeleteld fel. Keverd őket a megpirult tésztához, szórd meg pirospaprikával és sóval, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és rendszeresen megkeverve főzd az egészet puhára. Ha a vizet magába szívta, pótold. Akkor jó, ha minden megfőtt, és nem marad víz alatta.
0 Megjegyzések