Az omlós túrós muffin tésztája szaftos, és egy kis citromhéj teszi enyhén savanykássá.
Az omlós túrós muffinnal igazán nincs semmi munka, csak keverd össze a hozzávalóit, és mehet is a sütőbe. Mint a legtöbb túrós édességhez, ehhez is jól megy egy kevés mazsola, de ha nem szeretitek, nyugodtan elhagyhatod belőle.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg túró
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 4 tojás
👉 1.25 dl tej
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 mazsola ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a cukrokat a tojásokkal, add hozzá az áttört túrót, a tejet, az olvasztott vajat, reszeld bele a citromhéjat, és robotgéppel keverd simára. Végül adagold hozzá a sütőporos lisztet és a mazsolát. A masszát oszd el papírral kibélelt muffintepsiben. Ne töltsd a mélyedéseket tele, mert a muffinok sütés közben nőni fognak, inkább több körben süsd ki őket. Told a tepsit 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre, amíg a darabok szépen átsülnek.
0 Megjegyzések