A juhtúrós puliszka pirított szalonnával önmagában is kiadós, és nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet.
A hagyományos juhtúrós puliszka pirított szalonnával kukoricadarából készül, és akkor a legfinomabb, ha az ízei sütőben érnek össze. Legegyszerűbb változata a szegények mindennapos eledelének számított, de kicsit felturbózva ma is bárki asztalán megállja a helyét.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg juhtúró
👉 30 dkg füstölt szalonna
👉 25 dkg kukoricadara
👉 3 dl tejföl
👉 1 l víz
👉 só
Elkészítés:
A puliszkát tedd fel főni a következő módon: egy liter forrásban lévő sós vízbe kanalanként adagold bele a kukoricadarát. Minden kanál után keverd meg, várj, amíg kicsit megduzzad, és ekkor mehet bele a következő kanál. Amikor sűrű tejbegrízállagot vesz fel, és bugyborékolni kezd, húzd le a tűzről. A szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg. A visszamaradt szalonnazsíron forgasd át a juhtúrót, és keverd el a tejföllel.
Egy tál aljában egyengess el egy adag puliszkát, ezt kend meg a juhtúróval, majd újabb réteg puliszka és juhtúró jön. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. A tetején juhtúró legyen. Kanalazd rá a szalonnapörcöket, és told 180 fokos sütőbe húsz percre.
0 Megjegyzések