A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehérboros csirkecomb répával sütve: így lesz a hús igazán szaftos


A fehérboros szaftban, répával együtt sütött csirkecomb hamar készen van, és nagyon omlós.


A sült csirkecombhoz nagyon jól megy a fehérboros szaft és a vele sült répa is. A karakterét a fűszeres vaj adja, amelyből a bőre alá is érdemes juttatni. A zöldség sütés közben átveszi a hús zamatát, és talán már külön köretre sem lesz szükség mellé.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg puha vaj
👉 8 csirkealsócomb
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl száraz fehérbor
👉 1 sárgarépa
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára pihenni. A vajat ugyanekkor vedd ki a hűtőből, hogy puha, könnyen formázható állagot vegyen fel. Amikor a pácolási idő letelt, a csirkecombokat vedd ki a hűtőből. A vajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, kend meg vele a combokat, és a bőrük alá is tegyél egy-egy kis darabot. A maradék vajjal kenj ki egy tepsit, és helyezd el benne egymás mellett a húsokat. A répát pucold meg, karikázd fel, és tedd a hús mellé a tepsibe. Öntsd fel száraz fehérborral, takard le alufóliával, és told a tepsit 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús bőre megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések