Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Habkönnyű piskóta fényes csokimázzal: egy egyszerű hozzávalótól még finomabb lesz


Ez a mennyei csokimázas piskóta hétköznapokra vagy akár ünnepi alkalmakra is tökéletes.


Az egyszerű csokimázas piskóta még finomabb lesz, ha a tésztájába narancslevet is teszel. Valódi őszi-téli hangulatú édességet állíthatsz így össze, ami azonnal jókedvre derít a mindent elborító illatával.

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához
👉 35 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 4 tojás
👉 1.5 dl étolaj
👉 1 narancs
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj

A csokimázhoz
👉 10 dkg porcukor
👉 8 dkg vaj
👉 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 ek tej

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, a sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, a narancs reszelt héjával és kifacsart levével. A lisztet keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és az olajjal felváltva adagold a cukros tojássárgához. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd 170 fokon 35-40 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.

A mázhoz keverd össze a porcukrot és a kakaóport, öntsd rá a tejet, kockázd hozzá a vajat, majd egy kis lábosban alacsony lángon főzd össze az egészet. Közben folyamatosan kevergesd, le ne égjen. Ha a cukor elolvadt, nem szemcsés, készen van. Öntsd a fényes mázat a kihűlt piskóta tetejére, és engedd, hogy kicsit átjárja a tészta felső rétegét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések