Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós csirkecombok vele sült krumplival és birsalmával: rozmaringos pác a lelke


A krumplival és birsalmával sült csirkecomb hamisítatlan őszi fogás.


Nagyon jól megy a sült csirkecombhoz a birsalma és a krumpli. Ha sütés előtt egy-két órát rozmaringos pácban tartod, az ízek lejutnak a belsejébe, átjárják a rostokat, és omlósabb lesz a végeredmény. Érdemes tepsibe rakás előtt vajon elősütni: így kéreg keletkezik rá, ami megakadályozza, hogy az értékes nedvek kiszabaduljanak belőle, és a köretnek is jót tesz, ha meglocsolod pecsenyelével.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg krumpli (legjobb a parázsburgonya)
👉 8 csirkealsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 nagy birsalma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Egy kisebb tálban keverd el az olajat az őrölt rozmaringgal és a borssal, tedd a húst ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Közben készítsd elő a köretet: a birsalmát szeleteld fel, a krumplit pucold meg, és vágd nagyobb darabokba. Ha elég kicsi szemeket használsz, egyben is hagyhatod őket. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, nagy lángon piríts kérget a csirkecombok minden oldalára, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Pakold mellé a krumplit és a birsalmát, locsold meg a pecsenyelével és a visszamaradt páccal, ha van, és alufóliával lefedve told 200 fokos sütőbe legalább egy órára, amíg az egész omlósra puhul. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések