Az erdélyiek paprikás szendvicskrémje, a zakuszka babos változatban is isteni finom.
Készítsd el az eredeti erdélyi zakuszkát babos változatban! A krém szép piros színéért a pritaminpaprika és a paradicsomlé felel. Nagyon finom pirítósra vagy friss kenyérre kenve. Készítheted házi paradicsomléből is.
Hozzávalók 11 adaghoz
👉 3 kg bab
👉 3 kg pritaminpaprika
👉 3 kg hagyma
👉 5 evőkanál cukor
👉 4 evőkanál só
👉 1 l olaj
👉 1 l paradicsomlé
👉 1 tasak babérlevél
👉 1 tasak egész bors
Elkészítés:
A babot előző este áztasd be. Másnap főzd puhára, és turmixold le. A paprikát és a hagymát is pucold meg, és aprítsd fel. Két külön lábosban, egyenként fél-fél liter olajon párold őket üvegesre. Ezután mindkét adagot az olajjal együtt daráld le. Öntsd őket össze, keverd hozzájuk a babot, a fűszereket, öntsd fel paradicsomlével, és gyakori kevergetés mellett 2-2,5 óra alatt főzd sűrűre. Az utolsó negyedórában add hozzá a cukrot is. Kanalazd a zakuszkát fertőtlenített befőttesüvegekbe, helyezd őket egy-két napra száraz dunsztba, majd helyezd a kamra polcára.
0 Megjegyzések