Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Filléres zalai kukoricamálé: házi lekvárral tálalva fenséges


A zalai kukoricamálé kukoricalisztből készül, a tésztáját pedig kefir lágyítja.


Kukoricaprószának is nevezik a zalai kukoricamálét, amely ma is nagyon olcsó sütemény: semmi különösebb hozzávaló nem kell hozzá, a tésztája pedig a kefirnek köszönhetően szaftos. Készítheted felesben búzaliszttel keverve is. Tálalj hozzá házi lekvárt!

Hozzávalók

👉 45 dkg kefir
👉 20 dkg kukoricaliszt
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 evőkanál tej (elmaradhat)
👉 lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A tojást keverd habosra a kétféle cukorral és a sóval, majd add hozzá az olajat, a kefirt, a szódabikarbónát és a kukoricalisztet. Keverj belőle sima tésztát. Ha túl keménynek találod, egy kevés tejjel lágyíthatsz rajta. Pihentesd negyedórát, hogy a szódabikarbónának köszönhetően kicsit fellazuljon a tészta, majd egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 35 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálald lekvárral megkenve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések