A póréhagyma-krémleves olcsó, finom, és jól átmelegít a hűvösebb estéken.
Még ma is takarékos ételnek számít a póréhagyma-krémleves, hiszen egy szál póréhagyma nagyjából 350 forintért beszerezhető. A leves két szem krumplinak köszönhetően lesz liszt nélkül is selymes.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 krumpli
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 nagy póréhagyma
👉 1 l alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A hozzávalókat készítsd elő: a póréhagymát karikázd fel, a krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. A fokhagymagerezdeket pucold meg és aprítsd fel. Egy lábosban olvaszd fel a vajat, és párold meg rajta a hagymát, majd dobd rá a fokhagymát is, és kevergesd egy percig. Add hozzá a krumplikockákat, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, és 15-20 perc alatt főzd az egészet puhára. Ha kész, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Krutonnal vagy pirítóssal tálald.
0 Megjegyzések