Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szénhidrátszegény serpenyős csirkemell zöldségekkel sütve: külön köret nem is kell mellé


A serpenyős zöldséges csirkemell sok zöldséggel együtt sül, és rizs vagy krumpli nem is kell már mellé.


A serpenyős zöldséges csirkemellet ízlés szerinti hozzávalókból készítheted. Ebbe a változatba gomba, karfiol, cukkini, paprika és paradicsom kerül, de nagyon jól megy hozzá a sárgarépa és a vörösbab is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 2 nagy paradicsom
👉 2 kaliforniai paprika
👉 1 hagyma
👉 1 cukkini
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 fej karfiol
👉 késhegynyi chili
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe fél órára. Közben a zöldségeket és a gombát alaposan mosd és tisztítsd meg, és szeleteld fel a neked tetsző módon. A hagymát is pucold meg és vágd apróra. A csirkemellet egy serpenyőben pirítsd meg öt perc alatt, majd szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával párold puhára a hagymát, majd add hozzá a felaprított zöldségeket és a gombát, szórd meg kis sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, egy leheletnyi chilivel, és fedő alatt kezdd el őket párolni. Tíz perc múlva keverd hozzá a csirkekockákat is, és így párold további tíz percig, amíg a zöldségek és a hús is teljesen megpuhulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések