A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vucsics keményen eligazította a belgrádi ukrán nagykövetet

Aleksandar Vučić szerb elnök dühösen kommentálta Volodimir Tolkacs ukrán nagykövet kijelentését, miszerint Kijev egyre nehezebben érti Belgrád érveit, amelyekkel elutasítja az Oroszország elleni szankciókat – jelentette az N1 televíziós csatorna. 

"Ha a külföldi diplomaták úgy gondolják, hogy eljött az idő, hogy szemtelenül nyomást gyakoroljanak hazánkra, akkor rossz pillanatot választottak. Még azoknak sem engedjük meg, akik sokkal erősebbek. Semmi rosszat nem tettünk Ukrajna ellen" – mondta Vučić.

Hozzátette, hogy Ukrajna valaki mást oktasson ki, és felszólított, hogy ne mondják meg Szerbiának, hogy mit tegyen.

"TÖBB TUCAT SZERB FIÚ ÉS LÁNY HALT MEG A NATO BOMBÁZÁSA SORÁN. NEM EMLÉKSZEM EGYETLEN UKRÁN KÖVETELÉSRE SEM AZ ENSZ BIZTONSÁGI TANÁCSÁNAK RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE VAGY SZANKCIÓK BEVEZETÉSÉRE" – TETTE HOZZÁ AZ ELNÖK.

A szerb elnök arra az interjúra reagált, amelyet Tolkacs előző nap adott az N1-nek. Azt mondta a televíziónak, hogy Kijevnek nagyon nehéz megértenie Szerbia szankciókkal kapcsolatos álláspontját, és sürgette Belgrádot, hogy csatlakozzon az oroszellenes politikához. Ezenkívül Ukrajnának és Szerbiának segítenie kell egymást katonai és technikai támogatásban – mondta.

Vučić többször kijelentette, hogy Szerbia nem osztja a Nyugat álláspontját Oroszországgal kapcsolatban. Hangsúlyozta például, hogy a köztársaság nem támogatja a szankciókról szóló 36 határozatot, mert saját nemzeti és állami érdekei vannak, amelyekből nem enged.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések