A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszok raboltak ki oroszokat Hajdúsámsonnál, 25 éve keresik a zsaruk ezt a férfit

Rablók Mercedes-ükkel a 471-es főúton leszorították a BMW-ben ülő honfitársaikat. Vitték a kocsit és a pénzt is- írja a dehir.hu.

Két és fél évtizede történt az a bűneset, mellyel kapcsolatban még mindig köröz egy orosz férfit a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Az 56 éves Metyeljov Andrej Petrovics ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott, de azóta sem sikerült kézre keríteni a férfit, aki 31 éves volt, amikor a bűncselekményt a gyanú szerint elkövette.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője a Dehir.hu érdeklődésére közölte, a gyanú szerint ismeretlen személyek még 1997. június 8-án 23 óra körül Hajdúsámson határában, a 471-es számú főúton Mercedes típusú személygépkocsijukkal megállásra kényszerítettek egy BMW-t, amelyet a körözött férfi vezetett, továbbá utasként tartózkodott a járműben még két orosz állampolgár.

Az ismeretlen elkövetők a BMW utasait és a sofőrt is kirángatták az autóból, őket tettleg bántalmazták és fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették. Ezt követően az elkövetők eltulajdonították a BMW-t, valamint készpénzt és személyi iratokat.

A nyomozás során beszerzett adatok, továbbá a BMW két orosz utasának vallomásaira figyelemmel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekmény elkövetésében részt vett a saját sofőrjük, Metyeljov Andrej Petrovics is, pontos tevőlegessége azonban eddig nem tisztázódott.  

Az ügyben a tényállás feltárása és a büntetőjogi felelősség tisztázása érdekében lenne szükséges a körözött férfi kihallgatása, azonban az orosz férfi ismeretlen helyen tartózkodik, távollétében a nyomozás továbbfolytatása nem lehetséges.

Mint Dobó Dénestől megtudtuk, a bűncselekmény 2025. november 16-án elévül. Ha addig nem lesz meg a férfi, bármi szerepe is volt a rablásban (lehet, hogy tippet adott a rablóknak, lehet, hogy ő tervelte ki az egész rablást), megússza a felelősségre vonást.

Ha valóban ő lenne az ötletgazda, akkor öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztésre lehetne büntetni, ugyanis a rablást fegyveresen, bűnszövetségben követték el.

Ha valaki esetleg tudja, hol tartózkodik Metyeljov Andrej Petrovics, itt jelezheti.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések