A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Maradandó fogyatékossága lett a nőnek, akit egy debreceni zebrán gázoltak el


Felfüggesztett fogházra ítélhetik a sofőrt, és a vezetéstől is eltilthatják.


A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem vette észre a zebrán haladó gyalogosokat, és elütötte az elöl haladó nőt, közölte a megyei főügyészség.

A vád szerint a férfi 2021. szeptember 10-én 22 óra 30 perc körül személygépkocsival közlekedett Debrecen belvárosában egy kétszer két sávos úton.

A baleset helyén és időpontjában a vádlott haladási irányában az úton kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt a közlekedési jelzőlámpa villogó sárga jelzést mutatott.

A 14 méter hosszúságú zebrán ekkor 3 gyalogos haladt keresztül, akik kerékpárt toltak maguk mellett. Elöl haladt a sértett, akinek a kerékpárja szabályosan ki volt világítva, és a nő a lábain fényvisszaverő csíkot viselt. A vádlottal szemben közlekedő személygépkocsi a külső forgalmi sávban megállt, és elengedte a gyalogosokat, azonban a vádlott sem a sértettet, sem pedig az elsőbbséget adó másik gépjárművet nem észlelte, ezért haladási sebességével fékezés nélkül elütötte a zebrán már majdnem áthaladó sértettet.

A baleset következtében a nő testszerte zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, továbbá eltört a csuklója, és maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

A vádlott KRESZ-szabályszegésének eredményeként jött létre a baleset és keletkeztek a sértett sérülései – mutat rá az ügyészségi közlemény.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, emellett határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések